PATH – érzelmi nevelési program a mentális egészségért

A PATH egy a LifeSkills-hez hasonló nevelési program, amely kimondottan az általános iskolások körében megfigyelhető mentális problémák okozta nehézségek csökkentésére, és kialakulásuk megelőzésére jött létre.

Az “érzelmi megértés”-t fejlesztő órák körülbelül 25 különféle érzelmi állapotot fednek le. Az első szakaszban alapvetõ érzelmekkel ismertetik meg a gyerekeket (boldogság, szomorúság, düh stb.), majd innen fokozatosan haladnak az összetettebb érzelmi állapotok felé. Mivel az érzelmi állapotok azonosításának, megnevezésének képessége centrális szerepet játszik az érzelmi jólétünk alakításában, a hatékony önkontroll és az optimális problémamegoldás fejlesztését készíti elő az érzelmi nyelv fejlesztése.

A gyerekeket megtanulja, hogyan tudja saját érzéseit azonosítani, és hogy hogyan ismerheti fel ezeket másokban is. A gyerekek képesek lesznek saját érzelmeiket ellenőrizni, különböző technikák segítségével, és megtanulja felismerni az okokat és érzelmeket összekötő kapcsolatokat. Megtanulják miért és hogyan tudnak nézőpontot váltani, és hogy miként és miért fontos figyelembe vennünk mások véleményét, érzéseit egy-egy helyzetben.

A program módszertana beszélgetésekre, szerepjátékokra, művészeti tevékenységekre, történetmesélésre és oktatási játékokra épül.

http://www.pathseducation.co.uk/

Hozzászólás